Korpslivet

Korpsets historie

Bøler skoles guttemusikkorps ble stiftet i 1960. Etter to år fikk jentene eget korps da Bøler skoles jentekorps ble stiftet i 1962. Korpsene ble i 1983 slått sammen til Bøler skoles musikkorps, og i 1990 ble samarbeidet med Nøklevann skolekorps formalisert til et felles korps med navnet Bøler og Nøklevann musikkorps.

Korpset drives som en lokal musikkskole og alle medlemmene får hver uke undervisning på sitt instrument i tillegg til samspill. Vi har alltid lagt stor vekt på god opplæring og har holdt et høyt nivå gjennom alle år. Korpset har deltatt i mange konkurranser både i inn- og utland.

Vår musikalske leder heter Karoline Torkildsen.

Gjennom året

Korpset reiser med jevne mellomrom på spennende turer. De yngste musikantene har som tradisjon å delta på aspirantkorpsfestival i Skien hvert annet år.

Alle vinterferiene i over 40 år har vi reist til Dombås på musikk- og skiseminar. ”Dombås” er blitt en institusjon i korpset historie som gir deltagerne både musikalske og sportslige opplevelser og utfordringer. Små og store musikanter ser fram til Dombås-seminaret med stor glede.

Korpset har holdt mange store konserter både alene og sammen med andre. Både 40 og 45 års jubileet ble feiret med konserter i Universitetets aula. Førjulskonserten i Bøler kirke er også blitt en tradisjon der mange av musikantene får prøve seg som solister med orgel. På våren er det utesesong og mange spilleoppdrag i nærmiljøet. Hvert år spiller korpset for barnehagebarnas ”16. mai-tog” i bydelen, og 17. mai deltar vi både ved flaggheising, i lokalt tog i bydelen og i barnetoget i byen.

Praktisk info

Barn i fra skolene Bøler og Nøklevann kan begynne i korpset. Musikantene er i alderen i fra tredje klasse til ut videregående.

Onsdag etter skoletid er det spilletimer med egen lærer, gruppeøvelser, aspirant- og juniorsamspill på Bøler skole.
Torsdag er det samspill for de eldste i aulaen på Bøler skole.

Kontigent er kr 2 200.- per semester. Alle som spiller i korpset får låne eget instrument og uniform.

Korps er ikke mye dugnad, man har ett stort loppemarked på høst som alle må være med på.

Utmelding fra korpset må gjøres skriftlig før semesterslutt. Instrument og korpsets eiendeler må da leveres tilbake.
Søk
Driftes av Styreportalen AS